tiistai 19. toukokuuta 2015

YLLÄTYSERO!

Lola Odusoga eroaa ja ero tuli yllätyksenä miehelle, sanoi Iltalehti tänä aamuna. Ensimmäinen ajatus otsikon lukemisen jälkeen oli, että on se kyllä uskomatonta miten nää erot tulee miehille mukamas aina ihan puun takaa. Joo, ihan yllätyksenä tuli. Yhtään ei mitkään keskustelut tai kinat tai riidat tai käyttäminen tai mikään ole millään tavalla antanut minkäänlaisia merkkejä tulevasta.

Mä en tiedä henkilökohtaisesti yhtään naista (mukaanlukien itseni), joka olisi lähtenyt vakavasta parisuhteesta pikapassilla, yllärinä tai analysoimatta asioita jokaiselta kantilta. Yleensä toistuvista ongelmista on keskusteltu, kinasteltu, riidelty, sovittu jo pitkän aikaa ja punnittu miinuksia ja plussia ja uskottu kerta toisensa jälkeen, että nyt kaikki muuttuu ja yhdessä me pystytään muuttamaan kaikki toimivaksi ja ikuiseksi rakkaudeksi, kunnes lopullinen päätös eroamisesta syntyy.

Täysin törkeästi yleistäen, päätös syntyy yleensä aina naisen päässä. Tai ehkä se on syntynyt miehenkin päässä, mutta nainen saa yleensä olla se, joka sanoo sen ääneen ja sitten yllätytään. YLLÄRIPYLLÄRI SAATANA!

Yhdessä mun parisuhteista oli esimerkiksi sellainen tilanne, että se toinen osapuoli ei ollut millään muotoa kiinnostunut minusta eikä mun asioista, haaveista, ajatuksista tai haluista. Viimeisen vuoden aikana siitä suhteesta meillä ei järin hirveästi kosketeltu tai juteltu tai paneskeltu. Olipa tilanne jossain vaiheessa jopa sellainen, että töistä kotiin tullessani näin, että eteisessä on kengät ja tyyppi on himassa, mutta sanoessani moi en saanut mitään vastausta, koska ei vaan aina jaksa avata suuta. Jouduin siis kerjäämään huomiota ihmiseltä, jonka rakkauden keskipiste mun ois pitänyt olla. Sitten, kun jankkasin näistä asioista sellaset vuoden päivät ennen lopullista nyt riittää-päätöstä niin en mä nyt sit tiedä oliko se varsinaisesti ylläri, mutta ihmettelen tälleen jälkikäteen, että oisko se toinen tyyppi voinut muka jatkaa tollaista elämää loputtomiin ihan niin kuin ei ois mitään ongelmaa. Lapinlahden Linnuilla on muuten tästä hieno kappalekin. 

Niin, että Jarkko Wallinkoski, ootko sä nyt ihan oikeasti ihan helvetin yllättynyt siellä vai voisko olla, että teillä on kotona mahdollisesti keskusteltu toistuvasti joistain Lolaa vaivanneista aiheista ja sä et oo vaan jaksanut reagoida niihin mitenkään?

Seuraavaksi aion kirjoittaa siitä, kuinka säälittävää sinkkuelämäni on. Tai no, jos haluatte esimakua tulevasta tekstistä, katsokaa vaikka Bridget Jonesia.


YLLÄTYSTERVEISIN,

Kauko

2 kommenttia:

  1. Näinhän se on. Tosin normijamppa ei varmaan kuule erostaan ensimmäisenä toimittajalta kuten Wallinkoski (väittää).

    VastaaPoista
  2. Oi, pidän tästä suuresti. Hienosti kirjoitettu.:)

    VastaaPoista