keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Peruskauraa

Voitas tehä jotain ruokaa, sanoin eilen yhdelle rempparyhmäläiselle, joka tuli kylään ja jatkoin, tääl ois kaalia, porkkanaa, kukkakaalia, makkaraa, sit tollasta olet virtuoosi-soossia ja sit ois kolmea eri sipulia... Joo, ja sit sulla on tossa jotain tortillalättyjä.. Mitä sä kelasit kaupassa käydessäs? Teenpä makkaratortilloja? Huh..

No en mä ihan niin kelannut, mutta tiätteks, kun menee kauppaan eikä oo tehny listaa niin se voi mennä vähän sivuraiteille. Seuraava kuvaa ajatuskaartani kyseisellä kauppareissulla, I really don't know what happened..

hmmm... keittoa? joooh, jotain lämmintä hyvää keittoa, oisko makkarakeitto? vai jauheliha? ei, mä teen aina jauhelihakeittoa, nyt makkarakeitto.. ok, makkaraa, sipulia, kotona on porkkanoita, vois ottaa kukkakaalin joo, ai mut tossahan on myös normikaalia, ai vitsi, kaali on kyl tosi hyvää.. se mitä mä oon pari kertaa tehny, kun ihan suikailoin vaan jotain sipulia ja kaalia ja porkkanaa ja öljyy ja soijaa ja jotain mausteita ja pannussa hauduttaa, sehän on hyvää! tekisinks mä sittenkin sitä? mut sopiiks toi makkara sen kans? no, kai sitä voi jotenkin käyttää, mut kukkakaalia ei kyl voi.. kukkakaali on kyl niin hyvää, että otan sitä kuitenkin, vaikkei sille oo mitään käyttöä, sit tarviin kyl vielä purjosipulia ja kaikkee muutakin.. okei, jos mä teen sitä sotkua niin pitäiskö se sit kääriä johonkin (tässä kohtaa ohitin tex-mex-hyllyn)? no periaatteessa, eihän se nyt pahaakaan voi olla, right? oiskohan tollaset tortillat kova juttu? oi vitsi, millon oon viimeks syöny tortilloja? huhhuh, nam! 

Kassalle ja ulos.

Selostettuani tämän, päätimme ottaa riskin ja kokeilla tätä viritystä. Kaali-porkkana-kolmen sipulin-makkaratortillaa ja eiku tuumasta toimeen ja voi jumalauta, ku oli hyvää! Tänään voi sit hyvillä mielin kattoo Top Chefia, kun tietää olevansa ite kans luova ja kekseliäs ruoanlaittaja. Makkaratortillan kanssa luonnollisesti tarjoillaan pari purkkia jääkaappikylmää keskiolutta, mitä nyt sattuu olemaan. Kerrankin sattui olemaan, Karuselli-kommentoija ois ylpee; Bisset pitää olla hoidettuna. Jääkaapissa täytyy aina olla bisset hoidettuna. 


Makkaratortillojen ja keskioluen kanssa nautimme myös Suomi-Iskelmää. Mietittiin perustaa bändi, joka vetää tutuista biiseistä örinähevi-covereita ja väliaikoina vois hyräillä tai laulaa jotain teeveestä tuttuja tunnareita. Kysyntä ois varmasti taattu. Miettikääpä esimerkiksi Arja Korisevan Enkelin Silmin-kappaletta tosi raskailla kitaroilla ja mestaajarummuilla soitettuna ja sit hirveellä kurkkuördäyksellä laulu päälle ja a vot! Ootzen Harasoo! Pieksis Kotiteollisuuden Kevät-coverin ihan 6-0.

Meidän bändin nimeks tulisi omaperäisesti Ultra-hyper-super-JätteBra.Laulava Top Chef,
Kauko


4 kommenttia:

 1. Joskus 90-luvun alussa tota samaa bändiä rakennettiin Joensuun Rocklubi Kerubissa. Silloin meidän esimerkkibiisinä toimi Katri Helenan Katson autiota hiekkarantaa. Meidän genremääritelmä oli kyllä Doom, mut silti, same difference.

  VastaaPoista
 2. Maailma muuttuu, mutta bändi-ideat eivät! Loistavaa! Ehkä tää kuuluu jokaisen suomalaisen naisen kasvutarinaan. Katri Helena ois ollu toinen vaihtoehto Arja Korisevalle. Tsiisus, että siinä on kaks niin ylipirteetä kiekujaa, ettei meinaa pää kestää tuon tason hyväntuulisuutta. Mä en tunne noita genremääritelmiä ihan niin tarkkaan, kunhan örisen.

  VastaaPoista
 3. Mä olen joskus suunnitellut perustavani funkpunkbändin. Kelatkaa sitä. Sillä oli nimikin, mutta en enää muista mikä se oli.

  VastaaPoista
 4. Eikös me, Kauko, joskus mietitty niitä tosi hyviä bändinimiä, mm. Pastori Silli ja kuoripojat. Joku humppabäbdi vois olla Vanhat Kalkerot tai Entiset Nuoret tai Old Farts jne. Hippeli-Hiiri ois ihan kiva lastenbändi, vai mitä? Kyllä näitä piisaa, kun laittaa myllyn käyntiin :)

  VastaaPoista