keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Tekniikkahelvetti vol. viiskyttuhattamiltsii

Nonni saatana nyt taas.

Maksoin tänään sit tuolla maailmankuululla Klaas Uulsonnilla kakskytäviis ekeä johdosta, jonka pitäis yhdistää uusi kone vanhaan niin, että muutaman vuoden piilossa olleet tiedostot tulisivat sisällöstään riippuen joko ilahduttamaan iltaani tai sitten tekemään siitä totaalisen paskan ja häpeällisen. Ei siis mitään käsitystä minkä sorttista fotoa tai itkuvirsi-tiedostoja tuo romu pitää sisällään. Eikä nähtävästi tulekaan käsitystä, koska vitunsaatananjohto ei vittusaatanatoimi. Ekaks mä olin, et ei vittu, mut sit parin tunnin päästä mä olin, et ei saatana.

Mikään, ei niin mikään, lyö enempää paskaa tuulettimeen kuin toimimaton tietotekniikka. Se on justisa tasan niin, että tällainen helvetin touhu saa jonkun luolamiehen heräämään muuten niin rauhallisen Kaukon sisällä, että tekis mieli vetää vanha kunnon puunuija esiin ja hakata molemmat koneet tuhannen mammutin luiksi ja siltä istumalta sukupuuttoon.

Kai mulla kuitti on niin pääsee sitten sitä näyttämällä aloittamaan jonkun perinteisen pätemiskilvan jonkun  Klasun kesäpomon kanssa, kuten viime vuonna, ja uhkailemaan sitä kuluttajasuojalla ja tappelemaan sähköpostilla seuraavat kaks kuukautta, koska pakkaus on avattu tai jotain muuta yhtä loogista. Hirveetä sekundaa perkele niin niiden tuotteet kuin mun tietotekniset taidot. Ei jumalauta kohtaa missään kohtaa tätä pimeää tietä.

Ei mulla oikeastaan tähän väliin muuta. Tai no, ostin myös juuriharjan. Se onkin sitten ainoa, jonka kanssa olen tänään tullut toimeen niin ihmisistä kuin tavaroistakin... Johtuu varmaan osittain siitä, että tuolla se makaa muovipussissa. Maatapa itsekin.

Google kuvahaku: I hate computers

Kompuutteri-Kauko

8 kommenttia:

 1. Tunnen tuskasi. Todennäköisesti se ei kuitenkaan ole sen johdon vika, ettei homma toimi. Oon joskus yrittänyt samankaltaisia voimisteluliikkeitä, mutta järki lähti ennen kuin sain tiedonsiirron toimimaan. Eli ulkoista kovalevyä vaan tiedostonsiirtovälineeksi. Piuhan hinnalla olisit jo saanut jonkinmoisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole johdon vika. Selitän nyt aamurauhallisuuteni voimalla tilanteen paremmin:

   Mulla on siis vanha pöytäkone, jossa ei kuiteskaan ole näyttöä. Ostin ubs-piuhan, jonka toisen pään löin pöytäkoneeseen ja toisen läppäriin. cd-rom, joka sisälsi ajurit ym. sanoi, ettei sovi läppäriin. Avas kuitenkin ohjelman ja näytti läppärin tiedostot, mutta ei pöytäkoneen. Sit luin jostain, että windows98 ja uudemmat, mutta voiko vika olla siinä, että läppärissä on vista (joo, tiedän, ei tarvii käydä vista on perseestä-keskustelua)?
   Nyt mä tajusin, että onhan mulla hyllyssä vielä kaverin läppäri lainassa ja tänään yritän sysätä sen kiinni siihen pöytäkoneeseen ja katotaan mitä tapahtuu.
   Ulkoinen kovalevy pitäis hankkia kyllä muutenkin.

   Kauko

   Poista
  2. Vaihtoehtoiset ratkaisut

   1) Jos vanha pöytäkone toimii, niin siihen saa kierrätyskeskuksesta näytön (tai keneltä tahansa pöytäkoneilijalta). Kun koneen saa auki, voi sisällön kopioida Tikulle, Takulle tai ulkoiselle kovalevylle

   2) Jos vanha pöytäkone ei toimi, niin koneen sisältä voi irroittaa kovalevyn ja laittaa sen ulkoiseen koteloon (myydään erikseen, mene kovalevyn kanssa Klasulle tai Verkkokauppa.com). Kotelo tekee tästä pöytäkoneen kovalevystä "ulkoisen kovalevyn".

   Hope this helps.

   T:puNppuinsinööri (aktiiviseuraaja v.2011, ekaa kertaa äänessä)

   Poista
  3. Kääk! Ihan oikea insinööri on tullut käymään kera neuvojensa! Mistä tämä suuri kunnia?

   Oonpahan yrittänyt paria vanhaa näyttöä kokeilla, mutta näytöt ovat käsittääkseni olleet rikki TAI sitten en osaa yhdistää tarvittavia johtoja (tämä on myös vahva mahdollisuus). Mä en tiedä mikä on kovalevy ja miten sen saa irti ja apua tuu käymään mun luona and make it all better whoever you are?

   En siis ole ihan varma toimiiko kone, koska yksikään näyttö, jonka olen siihen liittänyt, ei ole toiminut. Life sucks.

   Kauko

   Poista
  4. Pulassa olevat neidot ovat heikkouteni. Tarvitset pienen ristipäisen ruuvimeisselin ja seikkailumieltä.

   http://koti.mbnet.fi/ap85/images/kovalevy.jpg

   -Irroita pöytäkoneen kotelo (ruuvit koneen takana most likely)
   -Paikanna kovalevy
   -Irrota johdot kovalevystä ja ruuvit sivuilta (jotka pitävät levyn kiinni koneen kotelossa)
   -Vie se kovalevy elektroniikka liikkeeseen (suojattuna esim. kuplamuovi, vältä täristelyä ja tiputtelua)
   -Kerro elektroniikkaliikkeessä että haluaisit tehdä tästä vanhasta kovalevystä ulkoisen kovalevyn, löytyykö koteloa?

   Voilà

   Poista
 2. Onkohan siel todella mitään elämää suurempaa pelastettavaa? Meinaan vaan, että kannattaako antaa pään räjähtää? Mä suosittelen myös ulkoista kovalevyä, ei mene hermot (niin helposti). Mutta ymmärrän paremmin kuin hyvin tuon raivon. Koneiden pitäis olla ihmisen alamaisia eikä päinvastoin. Tee noin kuin tuossa kuvassa... Itsellä on useammin kuin kerran ollut sellaiset fiilikset, että heitän tietsikan ikkunasta ulos (rivarissa kun sentään asutaan eikä kerrostalossa). Myötätuntoa ja tsemppiä täältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On. Siellä on mm. viimeinen keskustelu ukkini kanssa, joka muutama päivä myöhemmin menehtyi. Mies, joka ei tiennyt oliko juonut tuntia aiemmin kahvia, sai jonkun käsittämättömän kirkkauden hetken käyntini aikana ja teki ns. kristallin kirkkaan tilinpäätöksen elämästään.
   Se ois mm. kiva pelastaa ja paljon muitakin juttuja.

   Kyllä mä näistä masiinoista vielä alamaisiani teen, ootaha vaan.

   Kauko

   Poista
 3. Ai hitto, ootkin tosiaan joskus maininnut ukki-keskustelusta. Joo, pelastusta kehiin ja sassiin! Kyl se siitä karvottuu, kun löytää oikeet keinot. Meilläkin on muuten liesituuletin edelleen vaiheessa. Kolme tuuletinta ollut ehdolla + kaks erillistä sähkömiestä, eikä vieläkään...

  VastaaPoista