keskiviikko 29. elokuuta 2012

Osana Kulttuurikeskiviikkoa: Kysy Kaukolta

Bumtsikawawwaaa ja sillee!

Kirjoitustoiveita on valtavasti! Olette pyytäneet lukemattomissa (ehehehe) stalkkaus- ja faniposteissanne vallan ihmeellisiä aiheita, joihin Kaukon tulisi ottaa kantaa tai heittää tosta olalta vaan joku kevyt pintapuolinen syväanalyysi.

Pertsa Hyvinkäältä on kysynyt sähköpostissaan ikuisuuskysymyksen "Kuinka pehmeä sämpylä tulisi halkaista oikeaoppisesti niin, ettei toiseen puoleen jää enemmän höttöä kuin toiseen ja molemmat puoliskot ovat niin ikään tasavertaisia?"
- Pertsa, my man! Kiitos kysymyksestäsi. On aina ilo seurata ihmisiä, joilla on aikaa miettiä arjen ongelmia. Kauko on itsekin arjen sankari ja suuri pohtija. Paras tapa on horisontaalista linjaa pitkin pistellä haarukalla koko matka sämpylä ympäri ja sen jälkeen vain lempeästi irroittaa puolikkaat toisistaan. Samalla haarukalla voit sitten onkia vaikkapa herkkukurkkuja liemestään täydellisesti avatun sämpyläsi päälle!

Nimimerkki Valinnan vaikeus ihminen Kouvolasta kysyy "Miten tehdä oikea ratkaisu valintatilanteessa?"
- Rakas Valinnan vaikeus ihminen, miksi kysyt tätä Kaukolta? Kuuntele omaa sekavaa itseäsi. Sitten kuuntele ympärilläsi olevia ihmisiä, valitse enemmistön kannattama vaihtoehto, päätä niin, suutu vitusti ja päätä viime hetkellä toisin. Jos hymyilyttää, valitsit todennäköisesti oikein. Et sä mikään käsityöihminen oo kuitenkaan.

Jartsa Peräseinäjoelta on pyytänyt Kaukoa jakamaan oman muistonsa Keskisen kyläkaupalta, joka sijaitsee maailman keskipisteessä Tuurissa. 
- Jartsa, oikeesti. Mene! Koe! Unhoita! Viimeinen vaihtoehto on kuitenkin suorastaan mahdoton, koska verkkokalvoillesi syöpyy loppuelämäksesi kuva valkoisesta hallista, jonka yksi kulissi muistuttaa etäisesti pirttiä ja toinen pääty kahdensadan metrin päässä välimerellistä valtavaa kartanoa. Matkalla toisesta päästä toiseen voit ihailla Kuningas Keskisen hienoa pihaa, jossa on komeammat suihkulähteet kuin Töölönlahdella sulassa sovussa noin kymmenen toistensa kanssa identtisen yksisarvispatsaan ja noin kymmenen toistensa kanssa identtisen enkelipatsaan kanssa. Sisätiloissa voit syödä ja shopata kunnes meinaat dropata. On farkkua ja nahkaa. Rottinkia ja rillausta. Karavaanareita, zumbaa ja huonolaatuisia rättejä, joita pienet kiinalaistytöt ompelevat minkä kepeillä tökkimiseltään ehtivät. Jos väsyttää, voit hakea sikspäkin ja kävellä suoraan hotellin respaan. Jos ei, voit ajaa niin helvetin lujaa ja kauas kuin pystyt, mutta muista ihailla vielä Vesan pihatietä lähtiessäsi. Se kunniakuja on nimittäin puhdasta kultaa!

Kauko Kalliosta on lähettänyt (hetkinen...? no, ei kai mitään.. ihanku... no ei se mitään ollut varmaan) kysymyksen "Kuinka vanhana saa hyppiä trampoliinilla?" 
- Kauko, Kaukeli Kuukkeli Kalliosta heiii, sä et voi koskaan olla liian vanha! Mitä isompi trampoliini sen parempi! Mitä isompi hanuri, sen paremmat pomput! Unohda turvakaiteet ja paheksuvat katseet ja pompi helvettiin siitä tyhmine kysymyksinesi! Rakkaudesta trampoliineihin 2012!

JUMP!JUMP!JUMP!JUMP!JUMP!JUMP!JUMP!JUMP!JUMP!JUMP!JUMP!

Siinäpä kaikki tältä erää ja koska tämä ei ole Ostos-tv, tässä tosiaankin oli kaikki eikä maksa mitään.

Seuraavalla kerralla yritän myös vastata niille orvoille internetissä vaeltaville, jotka Googlen kautta eksyvät tänne mitä oudoimpien hakusanojensa kanssa - ehkä jopa täysin ymmärtämättä, että hakusanat tallentuvat Kaukonkin tilastoihin kuin odottaen tullakseen selvitetyiksi. Ei hätää! Kauko von Sherlock Sherwoodin metsästä on täällä jeesamassa siinä missä Säihkyturpa on jeesamassa maanantaitiloissa.

Keep it real!

Kauko Kalliosta

8 kommenttia:

 1. JEIJ! Vastauksia mieltä ikuisesti askarruttaviin kysymyksiin! Mutta miten saa täydellisiä saippuakuplia DIY-fairy-seoksella..?
  Vähän pettynyt oon kyllä siihen, että Eki ei voinu eilen (tiistaina) sosialisoida (jos se nyt on ees oikea sana) asiakkaiden kanssa toivotulla tavalla, koska sen piti kirjottaa blogia smurffeista, ja silti sitä ei näy täällä vieläkään. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OMG! Aivan ensimmäisenä Kaukon täytyi KVG DIY-lyhenne. JUMALAUTA teitä nykyajan nuorisoa, kun tarttee puhua tollaviisii lyhennettynä. Onko niin kiire koko ajan, häh?

   Täydellinen seos saataneen, kun laitetaan nimenomaan fairit eikä mitkään reinboun halpaseokset sinne veden kanssa putkiloon ja vähän ikkään ravistellaan. Itse laittaisin ensin veden ja sit noin neljäsosan fairia. Sit ravistaisin kevyesti ehkä sellasen kolmisen kertaa ja toteaisin v*ttu ei tää toimikaan.

   Täälläkään ei ole näkynyt sen enempää Ekiä kuin smurffejakaan, mutta torstaihan on tunnetusti toivoa täynnä, joten ehkäpä sosiaaliset odotuksesi palkitaan jomman kumman muodossa. Jos ei, muista, että pettyminen on pitkälti turhautumista ja mitä paremmin osaat käsitellä turhautumista sitä tasapainoisempi ihminen sinusta tulee sitten isona. Ei mee rahaa terapeuttiin.

   Yst. terv. Kauko

   Poista
 2. Ai hitto, Kauko, täällä Mara meinasi revetä naurusta. Mistä ihmeestä sä voit tietää vastauksen noin moneen ja VAIKEAAN kysymykseen. Viisas olet.

  Siksi kysynkin, että miten iso hanuri vähintään pitäis olla, että tulis hypittyä tramboliiniä oikeaoppisesti. Vastaa pliis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mara moi!

   Trampoliinillahan hypitään oikeaoppisesti kahden jalan päällä. Kun hyppytekniikka kehittyy ja voi tehdä esim. polvilleen pomppuja tai hanurilleen pomppuja, on runsaasta pehmeästä lihasta lantion alueella hyötyä - toimii eräänlaisena iskunvaimentimena, mutta myös vauhdin lisääjänä vrt. lihava ihminen pulkkamäessä/vesiliukumäessä.

   Trampoliini sopii kuitenkin lähes kaikille jalallisille. Se kehittää tasapainoa ja sitä kautta myös keskivartalon hallintaa.

   Hanurin koko ei vaikuta oikeaoppiseen hyppimiseen, mutta siitä voi olla apua harjoitteluvaiheessa.

   Kauko

   Poista
 3. Hah! Kauko on viisas ja viksu ihminen. Mii laik!

  VastaaPoista
 4. Mä mietin juuri ennen suihkua ja bingon vetämään menoa, että ollaankohan jo monta kertaa kävelty tietämättämme toisiamme vastaan? \o/
  Mitä väliä? Hih.
  Sunnuntaita!
  (..mä meen ihmettelemään tänään Leonard Cohen'ia bingon jälkeen, kade?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ERITTÄIN kade. Melkein jopa LIIAN kade.

   Mitä väliä?! Hih. Siinähän se hauskuus piilee nii.

   Kauko

   Poista