tiistai 16. lokakuuta 2012

Everything is borrowed

Terveisiä närkästyneen kansalaisen aamukahvipöydästä.

Silloin kun minä olin nuori niin sai ostaa osamaksulla jos jonkinlaista kalua ja hilavitkutinta. Nyttemmin on asiat sitten perin järin huonommin, tiedetäänhän se jopa poliisin johtoportaassa asti. Ei saa nimittäin ostaa mitään. Paitsi luottokortilla tai kertamaksulla. Minun mielipiteeni tästä on: Vittu mitä paskaa.

Haluamani telkkari ja sohva maksaisivat yhteensä vähän päälle tonnin. Mulla kun jää käteen kuukaudessa hitunen enemmän kuin mitä nuo maksaisivat niin mä vissiin jätän vuokrat sun muut maksamatta, että ostaisin noi könttäsummalla, vaikka mikäs siinä ois viritellä tohon Hesarille tota sohvaa ja lainata Ärrältä sähköt telkkariin. Sais nukkua joka yö toinen silmä auki, kun nyt joutuu pitämään molempia kiinni eikä nää mitään. Sen sijaan mulla olis varaa maksaa esimerkiksi sata euroa kuukaudessa, jolloin nää olis alle vuodessa maksettu molemmat ja takuutakin olis vielä jäljellä eli ei vituttais niin paljon, kun se töllö kosahtais heti kun se on maksettu.

Luottokorttia yritän vältellä viimeiseen asti, koska viimeksi kun sellaisen omistin (SYYSTÄ, ETTÄ OSAMAKSUN KOROT OLISIVAT TULLEET KALLIIMAKSI KUIN LUOTTOKORTTI. JEERRAIT, VÄHÄMPÄ SILLOIN TIESIN..) kaikki meni päin helvettiä ja olin _näin_ lähellä menettää kasvoni luotettavana ja maksukykyisenä vastuullisena ihmisenä yhteiskunnan silmissä ja sehän ois ollu hirveintä mitä ihmiselle voi tapahtua. Kyllä mä aion vielä jonain päivänä haukata liian ison palan kakkua ja hankkia jonkun kolmensadantonnin asuntolainan. Vasta sitten mä koen kuuluvani muiden joukkoon.

Niinpä olenkin sitten pummannut syntymäpäiväkolehtiin fyrkkaa, että saisin edes jommankumman näistä tuotteista hankittua itselleni vaan olenpas elänyt surutta myöskin tämän kuukauden ja rahaa ei ole montaakaan sataa jäänyt säästöön.

Nyt te sitten olette siellä ihan, että mee kierrätyskeskukseen tai huutonettiin tai johki helvetin torille huutelemaan, mutta ehämmä mee. Mä oon totaalikyllästynyt siihen, että mun kämppä on kuin joku kierrätyskeskus. Kaikki huonekalut on joltain saatuja tai sitten jonkun kuolleen Eevertti-sedän peruja ja eihän siinä, ne on ihan kivojakin jotkut, mutta kyllä mun on nyt saatava jotain uutta ja kimaltelevaa, mutta mikä eteen, kun ei näinä päivinä tunneta osamaksujärjestelmää muualla kuin Hobby Hallissa? Kertokaa oi viisaat? Kauko tarvii kaluja!


Mun kaikkien aikojen lempibiisi sopii tähän aamuun kuin sohva olkkariin. 
Kai se on mentävä jumpalle. Ulkonakin sataa taas. Vika vapaapäivä. Huoh.

Kauko

4 kommenttia:

 1. Jep, tuttu tunne. Olin kerran aikeissa ostaa sohvan eräästä vesilinnun mukaan nimetystä huonekalukaupasta. Oikein mainostivat osamaksua ja minäpä ajattelin, että tässä kun x kuukautta kestävä määräaikainen työsuhde, niin helposti selviydyn osamaksuista. No, tämän vesilinnun mukaan nimetyn huonekalukaupan myyjä soitti sitten johonkin pankin luottosysteemijuttuun ja vastauksena oli että sori, ei voida antaa sulle osamaksulla. Olin ihan että no mitä vittua. Jos mulla olisi paremmat tulot, niin kai mä nyt maksaisin sen sohvan kerralla enkä 50 e/kk.
  Että köyhät kyykkyyn ja sitä rataa.

  Mun mielestäni myös Anttilassa on osamaksumahdollisuus. Eli siis netanttila.comissa tai Kodin Ykkösen verkkokaupasta jos tilaa. Paitsi että siellä ei välttämättä ole sitä haluamaasi sohvaa. Tai telkkaria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan vesilintu, nytkö sitä saa jo anoa osamaksuakin? Ei jumalauta.
   Anttila on siitä kyllä kiva, että ne tuotteet on siellä sit helposti sen pari sataa euroa kalliimmat.

   Just katoin tossa eräänkin nimeltä mainitsemattoman kaupan, jossa se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa, sivustoja, kun oikein telkkarissa asti puhuvat korottomasta maksuajasta jne.. Nooh, sehän koskee vain tiettyjä tarjoustuotteita eikä suinkaan koko valikoimaa. Lisäksi jos ostat esim. 6000 eurolla romua saat pisimmän maksuajan ja sitten jos ostat _vain_ tonnilla niin saat sitten vähemmän aikaa.

   K

   Poista
 2. Suomen Pienlainayhdistys suosittelee lämpimästi pikavippiä joka vaivaan.

  VastaaPoista