tiistai 25. joulukuuta 2012

Perinteiden ylläpitoo!

Espoossa on sen niminen paikka kuin Olari. Ootte ehkä kuulleet siitä, koska Eki..

Noh, Olarissa on sellainen ostari, jossa joka vuosi on komea kuusi. Lähes joka vuosi se kuusi sahataan poikki jossain aatonaaton ja tapaninpäivän välillä. Jengi naureskelee sitä siellä, että onpas ihan vitun hauska perinne ja jotkut oikein jännittää ja lyö vetoa siitä pysyykö kuusi pystyssä tänäkin vuonna. Itsekin voitin jonain männä vuonna bissen, kun uskoin ihmisen hyvään ja kuusi pysyikin pystyssä.

Viime yönä kuusi on sahattu jälleen kerran.

Mua ihan aidosti vituttaa ja surettaa tollanen mielenköyhyys. Kun vielä kaikenlisäks on täysin selvää, että ne on ne samat tyypit, jotka niin helvetin polleina kantaa päällään Olari-paitoja ja on niin niin kotiseutuylpeyttä täynnä, että sitä puskee jokaisesta rauhasesta niin mun mielestä on todella säälittävää, että just noi henkilöt (tai henkilö) kaataa joka vuosi sen kuusen ikäänkuin se ois joku aivan vitunmoinen uroteko. NOLOA se on. Aivan helvetin noloa. Noloutta lisää vielä se, että kyse on jo aikaa sitten aikuisiän saavuttaneista yksilöistä tai näin ainakin uskoisin.

Jos nää tyypit oikeasti olis kotiseutuylpeyttä täynnä niin ne olis pystyttämässä sitä kuusta. Ne ois laittamassa siihen niitä valoja. Ne ois näyttämässä, että tääl on lähiö, joka puhaltaa samaan hiileen ja lähiö, jossa kenenkään ei tarvii jäädä sinne syrjään. Ne ois löylyttämässä sitä maailmanlopun undulaattia, joka sen kaataa siihen malliin, ettei se kaadu toista kertaa.

Ei varmaan tarvi vauhkota siitä, että kuusi on keskellä parkkipaikkaa ja kaatuessaan voi tuhota auton jos toisenkin ja mahdollisesti aiheuttaa vaaratilanteita muillekin, mutta se ei oo mun mielestä oleellista tässä.

Oleellista on se, että lähiöissä voidaan muutenkin huonosti. Lähiöissä on ihmisiä, joilla ei ehkä oo mahdollisuuksia kantaa himaan kuusta. Lähiöissä valitetaan sitä, kun kaupunki ja ison kirkon miehet ovat unohtaneet ihan täysin ja kaikki palvelut katoaa jonnekin kilometrien päähän. Sitten kun näille "porvareiden hylkäämille heikomman aineksen" ihmisille tuodaan sinne teennäistä kotiseutuylpeyttä oksentavaan lähiöön helvetin komea kuusi ja ilmaseks vielä niin kiittämättömyys lukee palkkakuitissa tänäkin vuonna.

Kyllä on kotiseutupaidat epäoikeudenmukaisuuskyynelistä märkinä, kun ens vuonna sitä kuusta ei enää ehkä tuodakaan. Vitun Urpot.

Olarissa asuu noin 15 000 ihmistä. Kuinkahan monen mielestä toi kuusen kaataminen on perinteenä ns. ihavvitu cool? Tuskin ainakaan esim. mun mummon, joka on aidosti kotiseutuylpeä ja diggailee tutustua ihmisiin ja käy kappelissa ja marketissa ja käyttää kyseisen ostarin palveluja ja jaksaa aina ihastella niiden perkeleen tiilitalojen välissä ihmisten hyvyyttä ja kohteliaisuutta.

Mut onneks on sit nää joulunpelastajat, jotka toivottaa paskaa joulua lähiöjuottolan tiskin yli (tai ali) ja katoaa yöhön saha olkapäällä, Olari-paidat löytötavararotsin alla kainalot krapulahiestä valuen ja pitää perinteistä kiinni. Ei voi ku ihailla.


Kuva napattu facebookista paikallisten kotiseuturapstarojen sivustolta. Tätä kirjoittaessani kuvalla on lähes sata tykkäystä ja pari kommenttia, joista yhtä käytin otsikossa.Paskaa joulun jatkoa kaikille,
toivoo Kauko & Kukkahattu

4 kommenttia:

 1. Siis kävikö nää nolarit itse tunnustamassa facebookissa? Voivat väittää toki että ei kun kaverit... Eniveis, nuivaa paskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis nää, joilta kuvan nappasin ovatten kunnon poikia of koors, jollei tota orastavaa räppiuraa lasketa. Höhöhöö.

   Ei näitä kukaan tunnusta, kun ei kukaan näe, kuule tai puhu mitään. Nää munkin käsitykset on ihan huhupuheisiin perustuvia arvailuja enkä tiiä mistään mitään. Tietenkään.

   Kauko

   Poista
 2. Vittu buhuu!

  VastaaPoista
 3. Luin osan jutusta ääneen miehelleni ja hän alkoi muistelemaan jotain vastaavaa juttua naapurimaassa. "KVG" ja juttu löytyi:

  http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/gavlen-olkipukki-poltettiin-poroksi---taas/2012/12/1673718

  Oikeaa joulumieltä, molemmat. Yähh.

  VastaaPoista