keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Maajussille morsian

Aa. Mitä? Taas perus? Jeah, suits me, perus-Ekiä.

Viikko alkoi vahvasti väsäämällä traktorin myynti-ilmoitusta, tarkemmin sanottuna pyöräkuormaajan ja ihan perus maatalouskoneen. Tehhään kaks ilimotusta niin erottuu paremmin muiden jyväjemmareiden kuumalta listalta. Okka!
Seriously, tuolla osta-myy-vaihda-listoilla on ihan uus maailma näin city-leidin silmissä! Siellä Juho83 yrittää myydä John Deereään kovemmalla hinnalla kuin mitä esim Matikaisen isäntä yrittää Valmettiaan. Ne salettiin nujakois keskenään jos sattuisivat samoille huudeille. Onneksi toinen asuu Pihtiputaalla ja toinen Alavudella.

Vastatessani itseäni vuotta vanhemman (näin oletan hänen s.postinimestään) isännän tiedusteluun hinnoista, mietin et UUH, tässäkö mä nyt kirjoitan s.postia kuumalle ja salskealle nuorelle Olaville, joka just kävi tekemässä elektronisen tarjouksen traktorista kesken heinätöiden. Siellä se istuu hikisenä ja heinä suussa koneellaan ja miettii, mitä kannattais tarjota lisävarustetusta pyöräkuormaajasta.
Luonnollisesti visioin täydellisen kropan, mahtavan luonteen, naisentarpeen ja ylipäänsä semmosen kuumuuden, että brr, tulipas vilu täällä etelässä!¨
Faijakin kysyi kertoessani ostajaehdokkaan nimimerkin, (Atte vm.83), et kai laitoin vastaukseen nimeks Liisa-82? Öö, en. Liisa on se mun isosisko, iskä. Mä oon Elli ja kaks vuotta nuorempi. Moi, hauska tutustua!

Todellisuushan saattaa olla täysin toinen, mut hei! Kuinka siistiä on lähetellä e-maileja ympäri Suomen maalaiskuntia Ford1700 nelivetosen lisävarusteista, niinku niistä ite tajuais hölkäsen pöläystäkään! Onneks faija selkävammasena sanelee sohvaltaan kaikki tarvittavat faktat. (ps. mukana tuleepi mm. lana, lumiketjut yms.)

Faijasta tulikin mieleen, se kelmi edelleen keksii kaikenmoista kolttosta, jotka on pakko duunaa just nyt kun se ei itse voi lääkärin määräysten takia duunata. On raivattava aikaa omaan työttömän kalenteriinsa jotta voi käyvvä imuroimassa ja viemässä matot ulos. Jääkaappikin on pesemättä.
Vajokki-koirastani se tykkää sikana ja mielellään, kunhan selkäni kääntyi, tarjoili sille juustoa ja makkaraa. "Iskä, sillä on ollut ripuli! Älä anna herkkuja!" -No, ainakaan tänne ei tarvii paskoa. Menkää kotiinne siitä!!
Jeah mennään mennään, mut ekaks kostoks pöllin wc-paprua, kahvia, pakasteruokaa ja muuta koska niitä tarvitaan koiran paskoessa herkkuleikkeet suoraan olkkarin lattialle ja hei; vanhemmat, itse hankitte lapsenne, varautukaa rikosaaltoon aina niiden käydessä!
Faija saattaa olla avuntarpeessa iloinen neljästä tyttärestä, mutta kodintarpeita inventoidessaan muuttuu ääni kellossa. Pappa betalar!

Vielä ei tarina kerro kuka ostaa traktorit ja millä hinnalla, mutta ihan hyvää treeniä elämää varten on googlettaa työkoneita, vastailla lisävarustekyselyihin,  pitää mielessään että se Ford1700 on hytillinen! (kuumaa kamaa näissä piireissä). Nelivetonenkin vielä, huhhuh.
Mut joku ne ostaa ja sit faijan "no jos pari tonnia saa-ainakin sadantonnin vehkeet"-haarukasta joku muuntuu todeks, ni mission completed.

Aika perus lähiöelämää täällä Olarin auringon alla- Katu-uskottavuus on katossa ja pitäiskö täs jo varata junalippu tonne Konnevedelle?? Siellä kuulemmma ois maalaispoikia ilman vosuja... Ja jos mä jotain oon, niin mä oon helppo. HELPPO. Yhtä helppo ku traktorin vaihdelaatikon huoltaminen.
MAAJUSSILLE (HUONO) MORSIAN!

shit just got serious..

1 kommentti: