keskiviikko 30. toukokuuta 2012

TÄTÄ VIESTIÄ ET VOI VÄLITTÄÄ TARPEEKSI

Tuijotti ovea pieni kissa, oli aivan hädissään. Minä se täällä, avatkaa ovi, onhan jo pimeää. On nälkä ja jano, unikin jo, minua paleltaa. Tuo metsäkin huokuu pelottavasti, on jo kuurassa maa.


Ovi aukeni silloin, kun mansikat tuoksui, säteili taivas ja maa. Ilo kaikui kallion kupeelta, sirkat soitteli viuluaan. Aurinko hitsasi ahjossaan, lintujen kuoro soi. Kelli kissa nurmella selällään ja onnen maljasta joi. 


Nyt pysyy ovi suljettuna, nukkuu portailla vainaja. Sillä jäätynyt pisara poskellaan ja silmät suljettuna. Se pisara hyljätyn kyynel on, se itkunsa itkenyt on. 


Vain yksi ovi armahti hyljätyn, pääsi lämpöön ja valohon. Nyt kissojen taivaassa hyljätty, siellä kyynel on pyyhitty pois. Saa nukkua helmassa armahtajan, mikä parempi olla vois. Via dolorosa oli viimeinen polku kesäisen lemmikin. 


***Muistele lähditkö mökiltä sinä puhtain sydämin?*** 
 TÄTÄ VIESTIÄ ET VOI VÄLITTÄÄ TARPEEKSI! 
Kampanjoidaan kaikki kesäkissoja vastaan.

-Tuntematon Undulaatti


TÄTÄ VIESTIÄ ET VOI VÄLITTÄÄ TARPEEKSI? AI TÄTÄ VIESTIÄ EI VOI MUKA VÄLITTÄÄ TARPEEKSI? No osaako joku perkele kertoa mulle miksi tämä on täyttänyt koko facebookin etusivun, kun siellä eläinihmiset nyt taas pinnistävät kyyneltä poskelleen työnnettyään jonkun ylisentimentaalisen ja syyllistävän iänikuisrallatuksen bittiavaruuteen viidettätoista kertaa saman päivän aikana? Ai jumalauta ku taas kolottaa korvien väliä tämmönen jeesusteleva (uskisblogi!) muistuttelu samoista asioista.

Kuka näitä oikeesti kirjoittaa? Ihan oikeasti, että jokuhan noi alunperin kuitenkin kirjoittaa? On sillai, että nyt mä kyllä keitän itselleni kamomillateetä ja otan yhden vaniljapuustin tuolta vierasvaroista ja sit istun alas ja kirjoitan tosi tunteisiin vetoavan runon pikkukissimirristä, jonka sitten julmat ihmiset hylkäävät, kun mökiltä lähtevät ja se kuolee ja voi vittu mikä toi via dolorosa on tossa? Kyllähän mä voin tähän tän via dolorosan laittaa, kun Tommikin laittoi ja sehän sai siihen hyvin vangittua sen viiltävän tuskan vai hetkinen oliks se sittenki se äiti, en tahdo mennä kouluun-juttu, no mut enivei, toi sopii tähän kuitenkin tosi hyvin, vangitsee kuuntelijan.
Tekis mieli jättää tollasten kirjoittajat ja ennen kaikkea eteenpäin jakavat johonkin pakkaseen.

Kyllähän nyt tavallinen ihminen osaa jo tän saarnan ulkoa, mut käydään se nyt vielä kerran läpi, että menee varmasti perille:

 • älä ota kesäkissaa - älä ota vittu mitään eläintä, jos et sitä aio/pysty/halua hoitaa.
 • älä jätä koiraa kuumaan autoon - älä ota koiraa edes mukaan autoon, mitä helvettiä se siellä tekee muutenkaan? 
 • keväällä näkyy koirankakkaa -  no eihän? nostapa pää sieltä maasta hetkeks niin näkyy paljon muutakin. kakka maatuu ihan niin kuin sinäkin. 
 • hiekoitushiekkaa on liikaa - kuukausi sitten sitä oli liian vähän ja valitit siitäkin.
 • älä mene kännissä uimaan - älä tee kännissä oikeastaan yhtään mitään muutakaan mikä sillä hetkellä tuntuu hyvältä idealta esim. aja autoa, polje polkupyörää/kesäkissaa/naapurin mopoa tai kieriskele koiranpaskassa
 • älä huuda kirjastossa
 • anna mummoille penkki julkisissa kulkuvälineissä
 • nää on ihan peruskamaa
 • MIKSI NÄISTÄ TÄYTYY SITTEN JOKA VUOSI TEHDÄ JUMALAUTA OIKEIN LAULU?


Mut eihän mua kukaan kuuntele. Ihan niinku ei kuuntele silloinkaan, kun Suomi pelaa Kanadaa vastaan tai silloin kun sanon, että ehkä meidän ei pitäis ajaa tätä reittiä tai silloin kun sanon, että annakku mä vähän vaan sormella kokeilen tai lainaa satanen - saat huomenna takas. Ehei. Ei kuunnella. Sitten löydättekin ittenne vedenkeittimen luota kirjepaperi kädessä ja huudatte pitkin omaa via dolorosaanne, että miksei kukaan sanonut mitään?

LAITA TÄMÄ JUTTU KIERTOON! TÄTÄ VIESTIÄ ET VOI VÄLITTÄÄ TARPEEKSI. Itsehän en välitä pätkän vertaa. Morjes!


Kiehuva Kesä-Kauko


3 kommenttia:

 1. Kauko, tätä kesäkissaa nauratit niin että ehkä laskin taas vähän alleni. Oot sä kyllä aika hyvä, meinaan vaan. Heheeheee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuules Pissa-Liisa, aika hyvä ei riitä mihinkään. Pitää olla paras.

   Kaukeli

   Poista
 2. Biisi tuohon loppuun kruunasi avautumisen.

  VastaaPoista