tiistai 14. helmikuuta 2012

Kevät on tulossa ja sitten taas hormonit hyrrää!

Menin lupaamaan, joten tässä ollaan. Vierailevana tähtenä, Masa!
Palaan hieman, tänään niin ajankohtaiseen aiheeseen, 28 vuoden ikään.  Jo melko kokeneena 28 vuotiaana (28vuotta, 1kk, 3pv) voin sanoa, että alku lamaannuksesta kyllä toipuu. Alkuun rupeaa listaamaan kaikkia niitä asioita, jotka elämästä puuttuu tai on pielessä. Ja jos ei itse rupee, niin tutut kyllä auttaa. Mutta kun mikään ei ole pielessä! Mitä sitten ettei ole miestä, lasta eikä omistusasuntoa, nekö minut määrittelee? Mitä sitten, ettei ole parikymppisen kroppaa? Sentäs ei ole parikymppisen taliaivoja viel kolmekymppisen kynnyksel. Niitäkin idiootteja nimittäin löytyy ja niitä on paljon. Iän pohtiminen taitaa olla enemmän meidän naisten juttu, tämänkin täytyy liittyä jotenkin meidän hormonitoimintaan. Ja se vasta on jännä juttu, hormonit!

Sitkeen flunssan ansiosta (iän tuomaa?) olen päässyt tutustumaan aamupäivän tv tarjontaan. Ostostv:ttä ei pysty kattoo, tekee mieli ostaa joka vempain. Musakanavalta tulee pelkkää paskaa, Cheekkiä ja Abreuta. Vihaan niitä molempia aika paljon. Cheekillä on laatikkopää ja Abreuhan on kääpiö, itse musasta ei ees tarvii sanoo mitään. Voisi kuvitella että suomessa äärettömän iso pää on avain menestykseen musabisneksessä.

Liv kanavalta sentään tulee jotain. Jäin jumittamaan tänään jotain keskusteluohjelmaa, jossa käsiteltiin naisten vaihdevuosia! Eräs nainen sanoi lukeneensa jostain, että nainen on oma itsensä nuorena tyttönä ennen menkkojen alkamista ja sitten taas vaihdevuosien eli kuten he ilmasivat, kuivumisen, jälkeen. Sen välinen aika, eli öö kutakuinkin koko elämä, ollaan vaan hormonipäissään eli vittu hulluja. Allekirjoitan täysin hormonien vaikutuksen. Viimeks tänään huomasin itkeväni vuolaasti Extreme House Makeover ohjelman aikana. Katsoin vain ohjelman loppuosan, en siis tiennyt mitä kamalaa perhe on joutunut kokee et ne sai sen kämpän. Mut kun se oli niin koskettavaa, kun se muksukin sai Spiderman huoneen ja se oli niin onnellinen yhyyhyy!

Exäni ilmoitti mulle aikanaan varovasti, että hän kyllä tietää milloin mulla on se aika kuukaudesta. Vittu miten niin, oli reaktioni. Kun työpaikan Jari alkoi kommentoida prikulleen oikeaan aikaan Onks sul menkat, aloin ymmärtämään, että kyllä ne hormonit vaikuttavat minuun, ajatteluuni ja käyttäytymiseeni. Kyse ei ole vain menkoista, se kuka tuntee naisen biologian tietää, että kyse on laajasta skaalasta eri hormoneja jotka vaikuttavat eri aikaan ja aiheuttavat erilaisia tuntemuksia. En nyt sanoisi, että olen jatkuvasti hormonien vallan alla, mutta kyllä mielialan heittelyt yllättävät itsensäkin väliajoin. Se on sellainen hyvä kombo hormoneja ja oman luonteen temperamenttia.
Naiseus, hormonit, ikä.  Me ollaan paljon mielenkiintoisempia kuin miehet, niin mielenkiintoisia ettei kukaan saa meistä tolkkua, me itse mukaan lukien. Ja muutumme joka vuosi mielenkiintoisemmaksi! Vuosien mittaan kertyy muhkuraa, ryppyy ja särkynyttä sydäntä, mutta niin myös elämänkokemusta ja viisautta! 

Valitin äidilleni omana 28vuotis päivänä, et oon vanha. Äitini sanoi, että nainen on vanha vasta sitten kun se on ollut mullan alla kaks viikko, sitä ennen nainen on nuori! Ah, viisas äitini! Ei siis Eki pohdita puutteita vaan listataan asioita, jotka ovat kunnossa. Nauran ja hymyilen päivittäin, mulla on rakkaita ystäviä ja perheenjäseniä, vapaus, turvallinen olo ja vahva sydän. Yhä laajeneva lenkkarivalikoima ja piru vie, ihan näpsäkkä hanuri!

28 on just hyvä.

3 kommenttia:

 1. Lenkkarit4eva. 284eva. Mitä tässä ei pitäis hehkuttaa?

  VastaaPoista
 2. Ihan vakavissaan nyt. Saatat olla tossa menkkahormoniasias ihan jopa universaalin totuuden äärellä, dear Masa.

  Kake

  VastaaPoista
 3. Muistanpa kuin eilisen päivän nuo PMS-oireiden tunnelmat. Hulluksi tulin kerran kuussa ja sain lähestulkoon hallitsemattomia raivareita (sorry lapsi, näin jälkikäteenkin) ja lopun aikaa ihmettelin, että mikähän helvetti mulla taas oli. Erilaisia pillereitä ja poppakonsteja yritettiin, mutta ainoa, joka mulla tasoitti tilannetta, oli B6-vitamiini suurina annoksina. Siis 300 mg Heksavitia eikä mitään 20 mg.
  Toivotan KAIKILLE PMS-oirehtiville tsemppiä. Itse jo vaihtaritkin (hahaa, lasten leikkiä PMS:ään verrattuna)läpikäyneenä voin kertoa, että NYT on tasaista ja rauhallista hormonisektorilla. Älyäisi vielä mies lakata vonkaamasta, niin olisi lähes täydellistä. Hehee, vitsi vitsi vitsi. No, ehkä vähän totta :D Niin, ja jos jollekin on hämärää, mikä on PMS, niin se on premenstruaalisyndrooma eli kattaa kaikki mahdolliset ihmejutut ja oireet ennen menkkoja.
  Näistä PMS-oireista olisi montakin juttua kerrottavana, mutta taidanpa antaa olla...

  VastaaPoista