torstai 2. helmikuuta 2012

Terveiset pöpilästä!

Hei kaikki.

Eki täällä huutelee pää tyhjänä ja miljardi asiaa mielessä. Toisin sanoen, kotiuduttu on.
 Ihanaa olla kotona, kamalaa olla kotona. Sitä kummasti viidessä viikossa tottuu eloon ilman musiikkia, kännykkää ja teeveetä. Sitä myös oppii talon tavoille, syömään säännöllisesti ja olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Noi kaikki em. kun sais tähän oikeaan arkeen sovellettua ni jopas ois Ekikin eheänä!
 Ekana iltana ei mennyt ihan putkeen: myöhästyin palaverista ja kostoksi vedin tee-överit ja kuuntelin maanisesti musiikkia. Toki -nainen kun olen- menin kylpyyn mansikkanaamio naamassa ja kuuntelin naismusiikkia. Tietty sheivasin..

Mutta mikäs tämän kupletin juoni onkaan, miksi loma hä? Noh, koska ihmiset tarvitsevat lomaa. Enkä nyt ainakaan omalla kohdallani puhu lomasta, joka vietetään muutaman promillen pöhnykässä jonkun melkein viiden tähden hotellin uima-altaalla tai lomaa, jossa uhmataan kuolemaan kiipeilemällä jäisiä vuorenrinteitä ylösalas ja hyppimällä lentokoneista ties minne pöheikköön adrenaliini-töpsyköissä. Ei ei. 12 vuoden työuralla en nyt nopeasti muista, milloin olis pitänyt loman, jolla rentoutuisi. Yleensä on vetänyt ne joko totaalisessa juubassa tai vaihtoehtoisesti töitä tehden. Mutta ei missään nimessä rentoutuen!! SAATANA!!
 Kyllähän sitä semmostakin jaksaa tovin (vähän vajaa 12 vuotta, tässä tapauksessa) ennenku räjähtää. Ja siinä vaiheessa kun haluaa kuolla koska on niin väsynyt, on asiat menneet liian pitkälle. Tai no, ehkä ne on jo siinä vaiheessa liian pitkällä, kun unta ei saa ilman a) paria pulloa viiniä b) unilääkkeitä tai rauhottavia c) kaikkia em. sekaisin + tarpeen tullen vielä jotain extraa. Nih. Sillon on parempi myöntää tappionsa ja mennä hoitoon. Eiks jea?

Sen enempiä yksityiskohtia tässä valottamatta, nyt on nuppi auki. Noin niinku kuvannollisesti. Sitä on melko riippuvainen luonne ja paheiden määrä on vakio.
 Tähän asti kuvittelin, että oon masentunut ihminen, joka juo, nyt näen itseni juovana ihmisenä, joka masentuu. Muna vai kana? Anyway, nyt on maailmanlopun vuosi eli jos jotain haluaa itsessään muuttaa, on se syytä tehdä nyt ja tässä. Niinkuin aion tehdäkin!

Ei-lista:

-alkoholi
-kolmiolääkkeet
-itsesääli
-läheisriippuvuus
-liian musta huumori
-muut huumausaineet

Kyllä-lista:

-vihreä tee
-musiikki
-liikunta
-normaalius (whatever that means)
-tupakka ja kahvi

Minä, Eki, täten julistan aloittavani suuren remontin itseni kanssa ja ajan myötä olen normaali ihminen normaalissa parisuhteessa, normaaleine lapsineni, normaalia työtä tehden, normaalilemmikit omistaen ja normaalielämää eläen.

Mut ihan alkuun selvitän, mitä sana normaali tarkoittaa.


Ja hei tiesittekö, vaikka kuinka joskus on vahva olo ja kuvittelee pärjäävänsä ihan yksin, niin ilman ystäviä ei oo hyvä olla. Yks hoitaa koiraa, toiset kissaa. Yks käy kattomassa, toinen lainaa autoa. Yks lähettää kirjeen, toinen tsemppaa ilman turhia sanoja. Yks antaa maksuaikaa, toinen antaa palautetta. Kaikki käy. Koskaan aikasemmin en oo ollut niin kiitollinen, että se itkettää. Tukiverkosto, peruskallio.. Mikskä sitä ikinä haluaakaan kutsua. Ilman sitä ei olis Ekiäkään.
P.s.  fear not, aion aktivoitua bloggaamisessa! nyt oon vielä liian pihalla noin niinku kaikesta.

4 kommenttia:

 1. Eki, hyvä kun oot back. Tsemppiä kyllä-listan ylläpitoon!

  VastaaPoista
 2. Varaukseton peukku kummallekin listalle. Tosta se lähtee. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 3. Moon iloinen että olet palannut mutta surullinen että joudumme lopettamaan mustan huumorin. Siirtykäämme valkoiseen huumoriin. Tarkoittanee Pikku-Kalle -vitsejä, tässä yksi:

  -Kuinka tästä pääsee nopeimmin sairaalaan, vanha kiltti täti kysyi Pikku-Kallelta linja-autossa.
  -Hypätkää ulos tuossa seuraavan mutkan kohdalla, neuvoi Kalle.
  -Siinäkö se sairaala on?
  -Ei, mutta kyllä joku varmaan tulee ja korjaa teidät siitä perille.

  Kiitos ja anteeksi.
  -Og Hr

  VastaaPoista
 4. Äh, pilkkasin tänään riippuvaisia, rumia ja vajaita. Musta huumori is the new IT! Mihkäs sitä koira karvoistaan pääsis.. Ps. Mikä on blondin soidinkutsu? "vittu mä oon kännissäää!"

  VastaaPoista